Svet
1747 ogledov

Kamere ujele trenutek, ko je zagorelo. Nič čudnega, da je toliko mrtvih.

Požar v Kemerovu
Posnetek prikazuje trenutek, ko je zagorelo v nakupovalnem centru. Umrlo je več kot 60 ljudi.

Požar v nakupovalnem centru v Kemerovem je eden najhujših v Rusiji v zadnjih letih. Po do zdaj znanih podatkih je umrlo 64 ljudi, več oseb je ranjenih. Med mrtvimi je veliko otrok. 

Požar je namreč izbruhnil v predelu nakupovalnega središča, kjer sta kinematograf in igrišče za otroke. Kot je razvidno s posnetka, je zagorelo v delu, kjer so imeli trampolin. Kot pišejo ruski mediji, naj bi se potrdile prvotne domneve, da je zagorelo, ker naj bi se eden od otrok igral z vžigalnikom. Domnev niso uradno potrdili, prav tako ni še uradnega poročila o tem, kaj se je po izbruhu požara dogajalo.

"Šli smo v nakupovalni center, a se ni končalo dobro. Morali smo oditi, ker je izbruhnil požar. Tretje nadstropje, kjer je kino, je v temi, polno dima, ljudi je strah, otroci jočejo," je v videu, ki ga je posnela med zapuščanjem poslopja, dejala Anna Zarechneva. Njeni družini je uspelo priti na varno.

Ljudje, ki se jim je uspelo rešiti, pravijo, da ni bilo slišati nobenega požarnega alarma, prav tako naj bi bili zaprti požarni izhodi. Nakupovalno središče, ki se razteza na 1500 kvadratnih metrih, je zgrajeno v štirih nadstropjih. Prav v najvišjem so zabaviščni center za otroke in kinodvorane.

Požar v Kemerovu Mrtvih 41 otrok Svet "Teta, vse je v dimu, vrata so zaprta, ne morem dihati ..."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.