Svet
25 ogledov

Kameri na letalu posneli strmoglavljenje

Strmoglavljenje letala. Live Leak
Štirje Američani so z letalom strmoglavili v ameriški zvezni državi Idaho. Vse skupaj sta posneli dve kameri. Kot je razvidno iz posnetka, so moški ob tem doživljali grozljive trenutke, vključno s krvavimi posledicami.

Posnetek strmoglavljenja, ki se je zgodilo 30. junija, se je na spletu pojavil pred dvema dnevoma. Eden izmed potnikov, 38-letni Nathan Williams, je za ameriško tiskovno agencijo AP dejal, da so bili on in še trije njegovi prijatelji "fantje, ki so imeli zelo veliko sreče, da so preživeli".

Dramatični posnetek tako kaže, kako so moški vzleteli z makadamske steze v dolini Bear, kjer so več dni preživeli v divjini. Williams je dejal, da so bili namenjeni na kosilo v kraj McCall.

Okoli dve minuti in 40 sekund po vzletu se je letalo začelo spuščati in je strmoglavilo v drevesa. Medtem ko na posnetku lahko vidite črnino, se v ozadju sliši glas enega izmed potnikov, ki sprašuje: "Ste vsi v redu?"

"V petih sekundah smo bili na tleh, obrnjeni na glavo in smo viseli s sedežev," je povedal sin pilota letala Tol Gropp. On in potnik Alec Arhets, ki sta utrpela nekaj prask, sta uspela zlesti z letala. Williams je v strmoglavljenju utrpel pretres možganov, 70-letni pilot Les Gropp pa zlom čeljusti, reber in ličnic. Na srečo Gropp uspešno okreva.

Sedem minut kasneje je eden izmed potnikov obrnil kamero in posnel pilota, ki je okrvavljen ležal na tleh. Zraven pa se vidijo tudi razbitine letala.

Preživeli domnevajo, da so za strmoglavljenje letala krive visoke temperature. Ob tem pa pravijo, da še danes, ko so si že večkrat ogledali posnetek, ne morejo verjeti, da so bili takrat na letalu in preživeli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.