Svet
0 ogledov

Kampanja stoterih napadov Al Kajde

Napad 11. septembra Reuters
Al Kaida napoveduje sto novih napadov po Iraku, s čimer bodo maščevali smrt Osame bin Ladna. Nove teorije zarote: teroristi so napad 11. septembra izvedli ob izdatni pomoči Irana in Savdske Arabije.

Iraška veja mednarodne teroristične mreže Al Kajda Islamska država Irak je na spletnih straneh napovedala, da bo v okviru kampanje izvedla 100 napadov po vsej državi. Napadi so se že začeli 15. avgusta.

S tem naj bi maščevali smrti vodilnih članov Al Kajde, predvsem pa Osame bin Ladna, ki so ga ameriške posebne enote ubile v Pakistanu 2. maja. Osama je bil sicer ameriški državni sovražnik številka ena vse od terorističnih napadov na 9. septembra 2001.

Nove teorije zarote

Čez manj kot mesec dni bo torej minilo deset let od terorističnega napada, ki je Američane pognala v vojno proti teroristom.

Pred okroglo obletnico pa se že pojavljajo nove teorije zarote in obujajo stare. Avtorja Anthony Summers in Robbyn Swan v svoji knjigi  The Eleventh Day (Enajsti dan) trdita, da sta imela veliko vlogo pri napadu Al Kaide Iran in Savdska Arabija. Tedanji ameriški predsednik George Bush pa naj bi vsakršno povezavo drugih držav z napadom pridno pometal pod preprogo.

Uradna preiskava ni našla dokazov, da bi bila Iran in Savdska Arabija vpletena. Avtorja pa trdita, da obstajajo dokumenti o tem. Tako naj bi za napad vedelo paravojaško gibanje Hezbolah, ki ga Iran podpira. Ugrabitelji letal naj bi se v Iranu tudi šolali, povzema Daily Mail. 

Še večja naj bi bila vloga Savdske Arabije. Osami bin Ladnu so sicer odvzeli državljanstvo, vendar naj bi ga segmenti v državi vseskozi izdatno podpirali, predvsem finančno. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.