Svet
56 ogledov

Kampusch: 2012 začetek snemanja filma

Žurnal24 main
Po nenadni smrti režiserja in filmskega producenta Bernda Eichingerja bo film o življenju Nataše Kampusch v ujetništvu posnela produkcijska hiša Constantin Film.

Snemanje filma se bo začelo prihodnje leto. Zaradi nenadne smrti režiserja sprva ni bilo jasno, ali bodo zgodbo o osemletnem ujetništvu 23-letne Nataše Kampusch lahko prenesli na filmska platna. Eichinger je sicer pred smrtjo napisal že dve tretjini scenarija, so za časnik Der Spiegel potrdili pri Constantin Filmu.

Za zadnjo tretjino scenarija jim bo lahko v pomoč daljši intervju s Kampuschevo, ki ga je posnel pokojni režiser, kljub temu pa ustvarjalce filma čaka težko delo.

"Vprašanje je: Ali lahko naredim takšen pomemben projekt brez izjemnega producenta, kot je bil Eichinger? Zapustil je dva tisoč tipkanih strani intervjuja," je za Zeit februarja dejal direktor produkcijske hiše Martin Moszkowicz.

V filmu bomo tako lahko spremljali zgodbo Nataše Kampusch, ki jo je Wolfgang Priklopil leta 1998, ko je bila stara osem let, ugrabil in zaprl v klet svoje hiše. Avgusta 2006 mu je uspela pobegniti, sam pa je storil samomor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.