Svet
75 ogledov

Kampuscheva bo izdala podrobnosti

Kampuscheva pravi, da je sedaj dovolj močna, da razkrije vse podrobnosti iz časa Žurnal24 main
Natascha Kampusch bo v avtobiografiji razkrila podrobnosti iz življenja v kleti Wolfganga Priklopila.

22-letna Natascha, ki jo je Priklopil ugrabil pred desetimi leti, v ujetništvu pa je preživela osem let, bo ta teden izdala avtobiografijo, v kateri naj bi podrobno opisala kaj vse je preživljala. V knjigi z naslovom 3096 dni naj bi med drugim opisala tudi kako se je naučila živeti s svojim ugrabiteljem in manipulirati z njim, da si je olajšala življenje.

Kampuscheva, ki se sicer nerada izpostavlja v javnosti, se bo v prihodnjih tednih posvetila promociji svoje knjige, ki bo v četrtek izšla na Dunaju, potem pa tudi drugod po Evropi. Kljub temu, da je 22-letnica po pobegu iz ujetništva dala že kar nekaj intervjujev, pa nikoli ni hotela razkriti podrobnosti iz življenja, ki ga je preživela v Priklopilovi hiši. "Počutim se dovolj močno, da povem celo zgodbo," je dejala Kampuscheva.

Obseden s higieno
Knjiga se začne z dnem, ko jo je Priklopil ugrabil in jo zaprl v klet. "Bilo je, kot da bi me živo zakopali. Razlika je bila edino v tem, da sem imela dovolj kisika. Spreletavale so me grozne misli. Med drugim sem razmišljala tudi o tem, kaj bi mu storila, če bi imela sekiro," je priznala 22-letnica.

"Klet je bila mrzla, vlažna in ogabna. Razmišljala sem celo o tem, kaj bi se zgodilo z menoj, če bi on umrl. Bi umrla in nihče nikoli ne bi izvedel kaj se je zgodilo z menoj?" se svojih prvih dni v ujetništvu spominja Natascha. Povedala je še, da ji je Priklopil sčasoma dovolil priti iz kleti. "Bil je obseden s higieno. Morala sem se celo obriti, da mi z glave na tla ne bi padel kakšen las. Nisem smela jokati, ker bi lahko kakšna solza padla na tla. Če sem jokala, me je davil," je še razkrila.

Natascha je iz ujetništva pobegnila 23. avgusta 2006. "Tekla sem kot so me nesle noge," se Natascha spominja svojega pobega. Priložnost je izkoristila, ko je čistila Priklopilov avtomobil, on pa ji je v nekem trenutku obrnil hrbet. 44-letnik je po njenem pobegu storil samomor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.