Svet
2 ogledov

Kampuscheva v smrtni nevarnosti

Je pri ugrabitvi sodeloval tudi Ernst Holzapfel? Foto: AFP Žurnal24 main
Avstrijski detektiv Johann Rzeszut opozarja, da bi bila lahko Natascha Kampusch v primeru razkritja identitete domnevnega Priklopilovega pomagača v smrtni nevarnosti.

Rzeszut in njegov vodja detektivskega tima, ki preiskuje primer ujetništva Natasche Kampusch, menita, da je v nevarnosti predvsem zaradi moškega, ki naj bi pomagal Wolfgangu Priklopilu pri njenem večletnem skrivanju. "Bila bi v smrtni nevarnosti, če bi se pomagač zbal, da bi Kampuscheva lahko prek medijev povedala resnico glede ujetništva pri Priklopilu," je dejal Rzeszut. Natascha sicer obstoj domnevnega pomagača zanika.

Kot je znano, so oktobra lani avstrijske oblasti znova odprle primer Natasche Kampusch, saj policisti sumijo, da naj bi ugrabitelju Wolfgangu Priklopilu, ki jo je v ujetništvu zadrževal 12 let, pomagal še nekdo. Preiskavo so znova odprli po odločitvi revizijske komisije notranjega ministrstva. Ministrstvo je namreč sprožilo več revizij policijskih preiskav, da bi izboljšalo ugled policije in državnih organov po odkritju primera Josefa Fritzla, dolgoletnega ječarja lastne hčerke in njenih otrok.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.