Svet
7 ogledov

Kandidat za premierja kritikom pokazal ...

Steinbrück pokazal srednji prst EPA
Peer Steinbrück, nasprotnik Angele Merkel v boju za premierski stolček, je na naslovnici nemškega časopisa Süddeutsche Zeitung z gesto pokazal, kaj si misli.

Fotografija je bila objavljena v rubriki časopisa, v kateri vprašani namesto z besedami odgovarjajo z gestami. Tokrat je imel glavno vlogo kandidat za premierja Peer Steinbrück, ki je v odgovor, kaj si misli o svojih kritikih, jasno pokazal, kaj si misli. Srednji prst!

Sicer je njegov predstavnik za odnose z javnostmi poskušal preprečiti objavo, a jo je na koncu dovolil sam Steinbrück.

"Tega kandidat za premierja ne more početi"

Objava pa bi mu lahko zelo škodovala v končnem obračunu z Angelo Merkel za premierski stolček. Nekaj več pozornosti mu je uspelo pritegniti le z zadnjim televizijskim soočenjem, a je zdaj to prednost verjetno zapravil.

Usule so se kritike, med katerimi je tudi kritika nemškega ministra za gospodarstvo Philippa Röslerja. "To je nesprejemljivo! Tega ne morete početi, če ste kandidat za premierja," je zgrožen.

Tega pa v Nemčiji ne morete početi niti, če ste navadni smrtniki. Za takšno gesto v javnosti, in če vas kdo prijavi policiji, vas lahko namreč oglobijo z od 600 do 4.000 evri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.