Svet
61 ogledov

Kandidatke in splet

Žurnal24 main
Kandidatke za evropske poslanke smo povprašali, ali bi v Evropskem parlamentu podpirale nadzor nad nasiljem in kršitvami avtorskih pravic na spletu.

Večina kandidatk, ki so nam odgovarjale, je na listah svojih strank in list druga po vrsti. Prva je le Maruša Benkič iz stranke Krščanski socialisti Slovenije (KSS), tretja na listi pa je Katja Grabnar iz Stranke mladih Slovenije (SMS). Odgovorili nam niso iz LDS in iz Združenih zelenih.

Marija G. Dugonik, DeSUS. © BOBO

 
Marija G. Dugonik, DeSUS.
Da. Nasilja je preveč, nobene potrebe ni, da bi ga dodajali še z internetom. Kršitev je kršitev, kar prav tako velja za avtorske pravice.






Ljudmila Novak, NSi. © Nik Rovan

 
Ljudmila Novak, NSi.
Nadzor nad internetom je težaven, na nek način nesmiseln. Nisem naklonjena cenzuriranju, sem pa naklonjena ozaveščanju javnosti o nevarnostih.







Tadeja Davanzo, NLZPB. © Osebni arhiv

 
Tadeja Davanzo, NLZPB.
Nad internetnimi vsebinami naj se izvaja določen nadzor, ki je v skladu z zakonodajo in zagotavlja spoštovanje človekovih pravic in dostojanstva.






Tanja Fajon, SD. © Žurnal24

 
Tanja Fajon, SD.
Sem za uporabo sistema licenciranja posameznih e-vsebin, nasprotno od klasične ideje o doslednem nadzoru nad dostopom in uporabo.







Romana J. Cizelj, SDS. © IFP

 
Romana J. Cizelj, SDS.
Na glasovanjih v EP sem podprla svoboden dostop do internetnih vsebin, ki se jih posamezniku da omejiti le s sklepom pravosodnega organa.






Felicita Medved, Zares. © IFP

 
Felicita Medved, Zares.
Bojevala se bom proti tistim, ki bi regulirali preveč ali v napačni smeri. Določena skupna pravila pa so nujna, tudi na področju avtorskih pravic.







Marta Ciraj, SLS. © Dejan Mijović

 
Marta Ciraj, SLS.
Sem za zakonodajo, ki bi ščitila avtorske pravice, ustvarjalci bi bili plačani, do stvaritev pa bi uporabniki spleta dostopali na primeren način.






Donja Hudoklin, SNS. © Arhiv SNS

 
Donja Hudoklin, SNS.
Sem proti nelegalnim vsebinam in za omejevanje škodljivih vsebin. Potrebna sta večje ozaveščanje javnosti in nadzor nad kršitvami avtorskih pravic.






Katja Grabnar, SMS. © SMS

 
Katja Grabnar, SMS.
Pozdravljamo prizadevanja “piratskih strank”, posegli bomo v spremembo delovanja nacionalnih avtorskih združenj, ustavili bomo Sazas.





Maruša Benkič, KSS. © Osebni arhiv

 
Maruša Benkič, KSS.
Po najboljših močeh si bom prizadevala za dosego nenehnega strogega nadzora nad nasilnimi vsebinami in kršitvami avtorskih pravic na spletu.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.