Svet
36 ogledov

Kaos na britanskih letališčih

Heathrow, letališče, zaprto, odpoved letov Žurnal24 main
Tehnična napaka je ohromila večja letališča v Veliki Britaniji in na Irskem. Najverjetneje bodo imeli težave še pozno v noč.

S težavami se soočajo na letališčih Heathrow, Stansted, Cardiff, Dublin in Glasgow. Po poročanju kontrole zračnega prometa so se težave pojavile v njihovem centru v Swanwicku v Hampshiru ob prehodu iz nočnega na dnevno delovanje.

Kot poroča BBC, naj bi imeli težave z internim sistemom obveščanja, zaradi česar ne prihaja do pretoka pomembnih informacij med posameznimi kontrolorji. V nočni izmeni namreč združijo več sektorjev, saj je manj letov. Čez dan pa te sektorje ponovno razdružijo, česar pa sistem danes ni dovolil. Dodali so, da varnost ni bila v nobenem trenutku kakorkoli zmanjšana.

Čakanja še ne bo konec

Težave bodo imeli še vsaj do 19. ure, a zelo verjetno še dlje. Na letališču Heathrow so odpovedali najmanj 60 letov. O zamudah, preložitvah in odpovedih letov poročajo tudi iz Belfasta, Edinburgha, Manchestra, Birminghama, Southamptona, Lutona, London Cityja, Newcastla, Exeterja in Bournemoutha. Na letališču Stansted, kjer pristaja tudi večina letal na liniji Ljubljana - London, potnike opozarjajo, da prihaja do zamud in naj pri svojih prevoznikih preverijo stanje. Tudi vse tiste, ki nameravajo leteti z letališča Gatwick, opozarjajo, da bo na let mogoče treba čakati več ur.

Pomanjkljivo obveščanje

Potniki tarnajo nad slabim obveščanjem o dogajanju. Tako naj potniki na enem od letal na Stanstedu ne bi imeli nobenih informacij o tem, kaj se dogaja in koliko časa bo trajalo. Zaradi tega so mnogi razburjeni. "Otroci jočejo, ljudje hočejo oditi, želijo zamenjati letala, popolna nočna mora," je situacijo opisala ena od potnic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.