Svet
53 ogledov

Kaos na bruseljskem letališču

letališče Zaventem odprtje Bruselj Profimedias
Na bruseljskem letališču Zaventem je po odprtju glavne avle več tisoč potnikov ure čakalo v dolgih vrstah.

Glavno avlo bruseljskega letališča Zaventem so po marčevskih terorističnih napadih spet odprli za potnike. "Pomemben in upanja poln trenutek," so ob tem zapisali.

Ob odprtju so v veljavo stopili strogi varnostni ukrepi, kar pa je povzročilo kar nekaj nevšečnosti. Ljudje so več ur stali v vrsti in čakali, da so jih pregledali.

Veliko jih je v vrsti stalo pred letališko stavbo, nekateri so zaradi dolgotrajnega čakanja zamudili let, poroča tiskovna agencija Belga. Med njimi naj bi bil tudi nekdanji belgijski premier Yves Leterme. 

Tiskovna predstavnica letališča Nathalie Van Impe je dejala, da je prvi dan vedno težko. "Ocenili bomo postopke in jih optimizirali," je napovedala. Potnikom, ki bodo leteli z njihovega letališča, svetujejo, naj pridejo tri do štiri ure pred predvidenim letom. 

Nekateri potniki so na družbenih omrežjih tarnali nad dolgim čakanjem in se spraševali, če je čakanje v vrsti varno. Drugi pa so menili, da gre za začasne ukrepe in da je treba biti razumevajoč, saj se stvari počasi vračajo v ustaljene tirnice.  

letališče Zaventem odprtje Bruselj | Avtor: Profimedias Profimedias

letališče Zaventem odprtje Bruselj | Avtor: Profimedias Profimedias

Komentarjev 5
  • Zmago 22:17 02.maj 2016.

    Ka se ti te meniš ? Te vojne kuhajo bankirji !!! Vojaki so le kolateralna škoda ;-\ politiki pa le lutke ;-\https://www.youtube.com/watch?v=MkxvvNAVwswhttps://www.youtube.com/watch?v=p-0BPMwgKNA

  • izRODEk 21:54 02.maj 2016.

    Aja? Se pravi, ker smo se bali arabcev, smo jih raje napadli in jim pobili cele familije preden bi nam uspeli kaj nareditiŠ? Bistro, ni kaj.Navadni potniki? Misliš tiste, ki volite to oligarhijo, ki potem napotuje NATO klavce pobijat ...prikaži več otroke na bližnji vzhod?Zamenjajmo oblast pa se bodo tudi napadi končali.

  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 21:20 02.maj 2016.

    Aja, če bi pa Arabci imeli premoč bi pa bilo kaj drugače? A oni bi pa bili bolj poštena velesila? Sploh pa kaj imajo navadni potniki z vsem skupaj?