Svet
858 ogledov

Na cestah kaotično

burja, Primorska Saša Despot
Pri sosedih je promet ohromljen.

Zaradi zimskih pogojev in močnega vetra za tovornjake s priklopniki in vlačilce s polpriklopniki med notranjostjo Hrvaške in obalo danes ni odprtih cest, je poročal hrvaški avto klub. Za ves promet je zaprta avtocesta Zagreb-Split med odcepoma Sveti Rok in Posedarje, samo za osebna vozila je odprta avtocesta Reka-Zagreb med odcepoma Čavle-Delnice.

Za ves promet so zaprte tudi nekatere ceste v Liki in v zaledju Zadra, pa tudi deli jadranske magistrale. Samo za osebna vozila sta odprta mostova na otoka Krk in Pag, je še zapisal hrvaški avto klub na svoji spletni strani.

Zaradi močnega vetra je dodatno omejena hitrost na avtocesti od mejnega prehoda Jelšane proti Reki. Sneg ovira promet v Liki, Gorskem Kotarju, Slavoniji ter delu Dalmacije.

Meteorologi so za danes napovedali občasno sneženje, predvsem v gorah in v Slavoniji. Rahlo sneženje je možno tudi ponekod v Dalmaciji. Opozorili so na močan severni veter, posebej ob severnem Jadranu, kjer so zaradi slabih vremenskih razmer razglasili rdeči alarm. Dnevne temperature bodo od treh stopinj Celzija v Dalmaciji do -12 stopinj v gorah.

Davi ob sedmi uri je bilo v Zagrebu devet stopinj pod ničlo, najnižjo temperaturo pa so namerili na Zavižanu na severnem Velebitu, kjer se je živo srebro spustilo 21 stopinj pod ledišče.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.