Svet
1 ogledov

Kaos na londonskem letališču

Zaradi sesutja sistema s prtljago na petem terminalu Heathrowa so številni leti Žurnal24 main
Drugi dan po odprtju petega terminala na londonskem letališču Heathrow tam še vedno vlada zmeda: zamude ali odpovedi letov ter težave s prtljago potnikom grenijo življenje.

"Izvirni greh" je že prvi dan odprtja terminala povzročil sistem za prtljago, ki se je v času hkratnega pristanka 12 letal ob isti uri povsem zrušil. Zaradi podrobnega pregledovanja prtljage potnikov se je ta začela kopičiti v neobvladljivo gmoto. Letalska družba British Airways, ki s svojimi letali edina vzleta in pristaja z novoodprtega terminala, je v petek odpovedala petino svojih letov, pri vseh drugih pa so zelo verjetne zamude.

Sto funtov odškodnine
Za zaplete na terminalu, ki so ga gradili dve desetletji, stroški pa so se povzpeli na 8,6 milijarde dolarjev, so pri družbi British Airways že opravičili. Potnikom, ki so jih doletele odpovedi letov, so ponudili sto funtov odškodnine. Dodali so še, da bodo zmedo na terminalu poskušali čim prej odpraviti.

Preobremenjenost petega terminala je dvignila tudi obrv marsikaterega okoliškega prebivalca. Številni med njimi so se v četrtek skupaj z okoljevarstveniki udeležili protestov proti odprtju petega terminala, zdaj pa jih skrbi, da se bo uprava letališča zaradi gneče še bolj odločno zavzela za gradnjo naslednjega, šestega terminala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.