Svet
7 ogledov

Kapitan Concordie: "Mati božja, kaj sem naredil?"

Poškodovana križarka Costa Concordia. EPA
Italijanski mediji so objavili del posnetkov iz črne skrinjice križarke Costa Concordia. Med drugim je slišati kapitana ladje Francesca Schettina, ki se sprašuje: "Kaj sem naredil?"

"Mati božja, kaj sem naredil. Zaprite neprepustna vrata v zadnjem delu ladje. Takoj jih zaprite," se sliši na objavljenem posnetku iz črne skrinjice.

Kaj vse so še odkrili preiskovalci, bo sicer znano prihodnji mesec. Analiza podatkov iz črne skrinjice in drugih ladijskih naprav se je namreč občutno zavlekla. Kar pa seveda vpliva tudi na sodno obravnavo, ki je ne gre pričakovati pred naslednjim letom. In če bodo kapitana spoznali za krivega, mu grozi po 15 let zapora za vsako povzročeno smrt, poročajo italijanski mediji.

Dva še vedno iščejo

Luksuzna križarka s 4.229 ljudmi na krovu je 13. januarja nasedla ob otoku Giglio ob italijanski zahodni obali. V nesreči je umrlo 30 ljudi, dva pa sta uradno še vedno pogrešana.

Ladjo izkoristili za turizem

So pa nesrečo ladje dobro izkoristili v italijanskem mestu Santo Stefano na toskanski obali. Ponujajo namreč izlete do razbitine ladje. Že od deset evrov dalje ponujajo izlete na okoli 15 kilometrov oddaljeni otok Giglio. Povpraševanje turistov je veliko.

Komentarjev 1
  • dd 10:15 07.september 2012.

    Tako je, kadar so nesposobneži, preko zvez, na odgovornih delovnih mestih.