Svet
16477 ogledov

Kar dve hudi nevihti pustošili po Istri

Nevihta
V noči iz sobote na nedeljo je Istro zajelo hudo neurje.

Hrvaški vremenoslovci opozarjajo na možnost hudih neurij. Za turisti in prebivalci v Istri je huda noč. Strele so netile požare, v Pulju je padala toča velikosti žogic za golf.

Hrvaški spletni portal Index.hr piše, da je pregreto ozračje v Istri dobesedno "eksplodiralo". Razvili sta se dve močni nevihti, ena v okolici Rovinja in druga pri Umagu. Vremenoslovci so v samo dveh urah zabeležili več kot 10 tisoč udarcev strele, piše istramet.

Ena od strel je povzročila Požar na pokopališču v Petroviji. Neurje je ujelo tudi Pulj, kjer je padala toča v velikosti žogic za golf. 

Hrvaški vremenoslovci zelo nestabilno vreme napovedujejo tudi za nedeljo in začetek prihodnjega tedna. 

Tudi pri nas bo nedelja spremenljiva, pojavljale se bodo plohe in nevihte, ki bodo pogostejše sredi dneva in popoldne. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 26, na Primorskem do 29 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Ponoči bo pretežno oblačno, dež se bo od vzhoda razširil nad osrednji del države, vmes bo tudi kakšna nevihta. Na zahodu bo ostalo večinoma suho. Zjutraj bo zapihal veter severnih smeri, na Primorskem povečini šibka burja.

V ponedeljek popoldne se bo delno zjasnilo, še bodo nastajale posamezne krajevne plohe. V torek in sredo bo povečini sončno, popoldne bodo le posamezne plohe ali nevihte. V torek bo ponekod še pihal severni veter.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.