Svet
13 ogledov

Karnerjeva v petek izročena ZDA?

karner, doping Bundeskriminalamt
Alenko in Mihaela Karnerja, ki sta v priporu zaradi domnevne prodaje dopinških preparatov prek spleta, naj bi avstrijska policija predvidoma v petek predala ZDA. To bi bil eden najhitrejših tovrstnih postopkov.

Na avstrijskem pravosodnem ministrstvu so potrdili, da so sprejeli odločitev o izročitvi zakoncev Karner, ki so ju v Avstriji aretirali zaradi preprodaje prepovedanih anabolikov, ZDA. Na ameriškem veleposlaništvu v Ljubljani so povedali, da bo izročitev ta petek.

Datum izročitve še usklajujejo

ZDA so zahtevale njuno izročitev. Izročitev ameriškim pravosodnim organom je 11. januarja odobrilo deželno sodišče v Celovcu, na kar je obramba vložila pritožbo, a je višje sodišče v Gradcu sklep na začetku marca potrdilo.

Dokončno dovoljenje za izročitev je podalo avstrijsko pravosodno ministrstvo, kjer so še dejali, da datum izročitve usklajujejo pristojne službe v obeh državah.

karner, doping | Avtor: Bundeskriminalamt Bundeskriminalamt
O tem, da bodo zakonca v petek izročili ZDA, je danes poročal časnik Večer, ki se je skliceval na odvetnika Karnerjevih Rolanda Grilca. Ta je odločitev Avstrije označil za "presenečenje". Kot je dejal, bi zakonca v Avstriji dobila največ tri leta zapora, v ZDA pa jima, če bosta spoznana za kriva, grozi do 40 let zapora. "Očitno so pač v Avstriji podlegli pritiskom," je dejal za Večer.

Večer je danes tudi poročal, da so Alenko Karner po slabih dveh tednih na prostosti v torek zopet priprli. Karnerjevo so izpustili proti plačilu varščine, ker so trije majhni otroci ostali brez staršev, a po odločitvi pravosodnega ministrstva je bila odločitev preklicana in je od torka spet za rešetkami.

Komentarjev 7
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 19:45 28.marec 2012.

    Ne vem zakaj Jodlarjem ne vrnemo in ob priliki aretiramo enga njihovga in ga potem,če ga išče še kera država izročimo,še najboljš kakšni Ugandi al pa Etiopiji,pa da vidmo pol....

  • Stolp 17:24 28.marec 2012.

    V ZDA ju bodo mučili!

  • chamil 15:00 28.marec 2012.

    zivot je cupav i dlakav jebi ga, prej so pa verjetno na veliko foleral