Svet
11 ogledov

Karte za beatifikacijo so nateg

Žurnal24 main
"Ne kupujte vstopnic za proslavo beatifikacije papeža Janeza Pavla II. Ponarejene so!,“ vernike opozarja Vatikan. "Vsi tovrstni dogodki so brezplačni," dodajajo.

Zadnje dni so se na internetu pričeli pojavljati oglasi izredno ugodnih vstopnic za dogodek beatifikacije papeža Pavla II., na katerem naj bi se prvega maja na trgu sv. Petra zbralo več sto tisoč kristjanov.

Vatikan ne navaja podatka, ali jim je mogoče znano, kdo stoji za preprodajo neobstoječih vstopnic. Precej čudno je po njihovem mnenju že dejstvo, da prevaranti poskušajo zaslužiti denar na račun vernikov, katerim naj bi jim bilo popolnoma jasno, da bi karte za beatifikacijo prodajal izključno Vatikan.

Vstopnice so vedno brezplačne
Vatikanska prefektura je svetovno javnost poučila, da naj nikar ne kupujejo vstopnic od preprodajalcev. "Za slavje beatifikacije papeža Pavla II., kakor tudi za vsa preostala papeževa liturgična slavja, niso potrebne nikakršne vstopnice. Tovrstni dogodki so vedno brezplačni!“

Prvega maja bo dostop na vatikanski trg nadzorovala policija. Sarkofag blaženega pokojnega papeža bodo postavili na ogled v baziliki sv. Petra. Pričakuje se, da se bo v Rim podalo tudi precej slovenskih vernikov, zato opozorilo pred goljufijami ne bo odveč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.