Svet
48 ogledov

Katar poslal svoj odgovor

Katar, diplomatska kriza EPA
Savdska Arabija in njene arabske zaveznice so danes potrdile, da so dobile odgovor Katarja na seznam zahtev, ki so jih Dohi posredovale za preklic bojkota in ponovno vzpostavitev odnosov med državami.

Savdska Arabija, Združeni arabski emirati, Bahrajn in Egipt so 5. junija prekinili vse stike s Katarjem.
Kasneje so omenjene države Katarju posredovale tudi seznam 13 zahtev, ki med drugim vključuje zahteve, da Katar preneha podpirati Muslimansko bratovščino, zapre televizijsko postajo Al Džaziro, zniža raven diplomatskih stikov z Iranom in zapre turško vojaško bazo v državi. Doha je vse te zahteve doslej zavračala kot nerealne.

Savdsko zunanje ministrstvo je danes na Twitterju potrdilo, da je četverica držav prek Kuvajta, ki je posrednik v krizi, prejela odgovor Katarja še pred iztekom ultimata in da bodo nanj odgovorili pravočasno. Sprva so Katarju postavili desetdnevni ultimat, ki so ga nato v ponedeljek podaljšali za 48 ur.

Zunanji ministri vseh štirih držav se bodo danes sestali v egiptovski prestolnici Kairo, kjer bodo govorili o nadaljnjih ukrepih glede krize s Katarjem. Srečanje se bo začelo ob 13. uri po srednjeevropskem času. Po koncu srečanje je predvidena novinarska konferenca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.