Svet
129 ogledov

Kazen za najhujšega britanskega pedofila

Richard Huckle Youtube
Britanec Richard Huckle, ki so ga proglasili za najhujšega pedofila v zgodovini te države, je danes slišal odločitev sodišča za svoje brutalne zločino zoper otroško nedotakljivost.

Sodišče v Londonu je danes 30-letnemu Richardu Hucklu sodilo za njegove pedofilske pohode v Maleziji v obdobju desetih let; obtožnica je vsebovala 71 točk spolnih zlorab otrok v starosti od komaj šestih mesecev do enajstih let. Sodišče sicer ocenjuje, da je obsojeni pedofil zlorabil okrog 200 otrok iz revnih predelov malezijske prestolnice, poroča BBC.

Sodišče mu je dosodilo kar 22 doživljenjskih kazni zapora.

Huckle, ki je med razglasitvijo odločitve roke držal sklenjene kot v molitvi, se je v Maleziji pretvarjal, da je učitelj angleščine, ki pomaga revnim otrokom. V resnici je v malezijski prestolnici spolno zlorabljal otroke; njegova najmlajša žrtev je štela komaj šest mesecev, najstarejša enajst let.

Sam je malezijsko prestolnico Kuala Lumpur prvič obiskal po opravljeni srednji šoli, ko je štel 18 let. V azijsko državo se je večkrat vrnil, njegovi zločini datirajo v obdobje med letoma 2006 in 2014. Svoja dejanja je priznal, kot izgovor pa navedel, da je nanj lahko vplivati.

Med preiskavo so v njegovem računalniku našli več kot 20 tisoč fotografij in videoposnetkov njegovih lastnih zlorab otrok, ki jih je delil z drugimi pedofili iz vsega sveta. S temi posnetki je celo nameraval služiti denar. Policija ga je ujela, ko je pripravljal "priročnik za pedofile".

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 3
  • mph 07:07 07.junij 2016.

    Se takoj podpišem. To je edino zdravilo za take. In zaslužena bi bila kazen.

  • Janez_53 22:48 06.junij 2016.

    Jaz bi bil v takšnih primerih absolutno za smrtno kazen in to po možnosti nekaj počasnejšega in bolečega.

  • dragec 21:50 06.junij 2016.

    KASTRACIJA -TO JE REŠITEV