Svet
8 ogledov

"Kaznovali bomo storilce"

Papež med obiskom na Malti. (Foto: Reuters)
1/18
Žurnal24 main
Papež Benedikt XVI. se je med obiskom na Malti srečal tudi z žrtvami spolnih zlorab.

Pred papeževim prihodom na Malto se je sicer govorilo, da bi se utegnil med obiskom na Malti papež srečati z žrtvami spolnih zlorab, toda Vatikan tega srečanja ni želel potrditi. Papeža je namreč na srečanje povabila skupina desetih moških, ki so jih trije duhovniki v osemdesetih in devetdesetih letih prejšnjega stoletja spolno zlorabljali.

Do srečanja je kljub vsemu prišlo, papež pa je z žrtvami zlorab sočustvoval. Žrtvam naj bi zagotovil, da bo Cerkev storila „vse, kar je v njeni moči, da bi kaznovala storilce“. Povedal je še, da je neizmerno osramočen in žalosten zaradi vsega, kar so morale žrtve in njihove družine zaradi zlorab prestajati.

Podpora kljub škandalom

Papež je Malto obiskal med naraščanjem sekularizacije na Malti, kot tudi zaradi številnih razkritij o spolnih zlorabah. Papeža je na trgu v La Valetti pozdravilo več deset tisoč ljudi, ki so mu tako izkazali podporo kljub pedofilskim škandalom, ki v zadnjih mesecih pretresajo Cerkev in ki so, kot je dejal papež že med poletom na Malto, ranili telo Cerkve.

V galeriji si lahko ogledate fotografije papeževega obiska.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.