Svet
10 ogledov

Kdo bo šel za Thalerjem?

korupcija Saša Despot
V nedeljo na tapeti novi evropski poslanec. V zanko novinarjev naj bi se ujel tudi španski evropski poslanec. Pahor: Prav je, da je Thaler odstopil.

Premier Borut Pahor je šele danes prvič javno komentiral odstop evropskega poslanca Zorana Thalerja, ki je kandidiral na listi Pahorjeve SD.

Pahor je dejal, da sta se z vodjo evropskih socialistov Martinom Schulzem strinjala, da mora Thaler odstopiti, če ne bi v roku 24 ur utemeljeno zavrnil sumov.

Ob tem je dodal, da je bilo to njuno skupno stališče od prvega do zadnjega pogovora, tudi tistega, v katerem je Schulza obvestil, da je Thaler dokončno odstopil.

Naslednji z marmelado na prstih
V nedeljo naj bi Britanski časnik Sunday Times razkril ime še enega evropskega poslanca, vpletenega v korupcijsko afero. Domnevno naj bi šlo za poslanca iz Španije iz desnosredinske Evropske ljudske stranke.

Naj vas spomnimo
Novinarji britanskega tednika Sunday Times so se predstavljali za lobiste in nekaterim evropskim poslancem ponujali sto tisoč evrov, če bi v Evropskem parlamentu predlagali določena dopolnila. Šlo naj bi za zakonodajo s področja bančništva. Trije poslanci naj bi ponudbo sprejeli, med njimi tudi naš evropski poslanec Zoran Thaler.

Kot je pojasnil v ponedeljek, je odstopil zato, da bo omogočil čim temeljitejšo preiskavo brez pritiskov. "V skladu s svojimi etičnimi standardi želim, da pride vsa resnica na dan ter da se pokaže, kdo je deloval zakonito in kdo nezakonito," je dejal. Na novinarska vprašanja ni želel odgovarjati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.