Svet
13 ogledov

Kdo je ženska, ki je bila usodna za direktorja Cie?

David Petraeus Reuters
Paula Broadwell je ženska, s katero je direktor Cie David Petraeus prevaral svojo ženo.

Vodja obveščevalne agencije CIA David Petraeus je predsedniku Baracku Obami izročil odstopno izjavo, ker je prevaral svojo ženo, in to s Paulo Broadwell, avtorico njegove biografije.

Paula Broadwell | Avtor: youtube.com youtube.com
Broadwellovi v ZDA pravijo „povzpetnica“. Petraeusova ljubimka se namreč lahko pohvali s številnimi uspehi. Končala je šolanje na Harvardu, je izjemna športnica, sodelovala je celo pri ironmanu, za piko na i pa je tudi zelo privlačna. Nekoč si je denar služila z manekenstvom, v srednji šoli pa so jo razglasili za kraljico maturantskega plesa. Temnolasa 40-letnica, ki je poročena in ima dva otroka, je delala pri časopisu New York Times in tudi pri časniku Boston Globe, trenutno pa dela doktorat v Londonu, in sicer na temo vojn.

Kako so videti vojna območja, je lahko videla na lastne oči, ko je pisala Petraeusovo biografijo in ga za eno leto pospremila v Afganistan. Da sta zelo zbližala, je bilo vsem jasno takoj. Broadwellova je zanj našla le lepe besede, ki jih je tudi javno povedala. Njuna afera pa se je menda začela šele avgusta lani, tik preden je poročeni Petraeus zapustil vojsko in prišel na Cio.

Njuno ljubimkanje je na dan prišlo po naključju. FBI je Petraeusovo elektronsko pošto pregledoval več mesecev. Preverjali so namreč varnost njegovega računa pri Googlu. "Agenti so pri tem odkrili sporočila o aferi, ki bi lahko ogrozila varnost,“ je poročal Wall Street Journal. Zaradi ljubezenskega razmerja bi špijon lahko postal lahka tarča izsiljevalcev, to pa bi lahko ogrozilo nacionalno varnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.