Svet
22 ogledov

Kdo so bili potniki na nesrečnem letalu?

Philip Wood Facebook
Z izginulim letalom so potonile tudi življenjske zgodbe 239 potnikov na krovu. Med njimi so bili strokovnjaki za kaligrafijo, mladoporočenca, turisti, otroci in delavci, ki so šli s trebuhom za kruhom ...

Na malezijskem letalu, ki je svojo pot končal v Indijskem oceanu, je bilo 153 Kitajcev, 38 Malezijcev, 7 Indonezijcev, šest Avstralcev, pet Indijcev, štirje Francozi, trije Američani, po dva potnika sta bila iz Nove Zelandije, Ukrajine in Kanade, po eden iz Rusije, Tajske in Nizozemske, eden je bil iz Irana, za enega pa zaenkrat ne poznajo porekla. 

V iskanju boljšega življenja

Potem ko so oblasti ugotovile, da sta se na letalo vkrcala dva mladeniča z lažnima potnima listoma, je policija v preiskavi ugotovila, da je eden od njiju mlad Iranec, ki je na letalo sedel iz preprostega razloga – da bi našel boljše življenje, daleč od svojega doma.

18-letni mladenič se je hotel v Nemčiji pridružiti svoji mami, ki ga je čakala na letališču v Frankfurtu. Ko je pred dvema tednoma priletel v Kuala Lumpur, je na svojem profilu na Facebooku objavil, da je zelo vznemirjen. 

Inženir s svetlo prihodnostjo 

Eden izmed potnikov je bil tudi Yuchen Li, ki je nedavno doktoriral in se hotel zaposliti v Pekingu. Tisti, ki so ga poznali, trdijo, da je bil zelo nadarjen in da ga je čakala uspešna kariera. Nedavno se je poročil, njegove žene pa ni bilo na letalu. 

Izgubili vrhunskega strokovnjaka s področja kaligrafije 

Na nesrečnem letalu je bila tudi skupina 24 strokovnjakov s področja kaligrafije, ki so se vračali z razstave v Kuala Lumpurju. Med njimi je bil tudi vrhunski strokovnjak kaligrafije, poznan po vsem svetu. 

Objavila fotografije na Facebooku 

42-letni Muktesh Mukherjee je svojo ženo Bai Xiaomo spoznal na poslovnem potovanju na Kitajsko pred 12 leti. Par se je poročil, nato pa se je preselil iz Montreala v Peking. Z letalom sta se vračala z romantičnega potovanja v Vietnamu. Le nekaj minut pred vkrcanjem za let sta na Facebooku objavila nekaj skupnih fotografih s prijetnega potovanja. 

Bila na medenih tednih 

33-letna Norli Akmar Hamid in njen 24-letni soprog Razahan Zamani sta se poročila leta 2012, letos pa sta odšla na pozne medene tedne. Za potovanje sta se odločila po družinski tragediji, saj sta izgubila še nerojenega otroka. Hotela sta za nekaj časa pobegniti iz Kuala Lumpurja, kjer sta živela. To je bil zanju prvi skupni let. 

Nov začetek na drugem koncu sveta 

Med potniki je bil tudi sodelavec IBM, 50-letni Američan Philip Wood, ki je v Peking letel, ker so ga nedavno premestili na delovno mesto v Maleziji. Ker je bil velik avanturist, se je novega poslovnega izziva močno veselil. 

Poročali pa smo že o potniku z Nove Zelandije, Paulu Weeksu, ki je kot mehanik iskal nove izzive. Preden se je vkrcal na letalo, je za sinova pustil poročni prstan in uro.

Na letalu je bila tudi skupina devetih prijateljev, ki se je po nekaj brezskrbnih tednih počitnic v Nepalu vračala domov v Peking.  

Komentarjev 5
  • URIAH HEEP 14:58 25.marec 2014.

    Tipi, zaradi katerih je letalo dejansko izginilo.Nestankom malezijskog aviona MH370 nestalo je i 20 zaposlenika američke tvrtke Freescale Semiconductor koji su bili na tom letu, od kojih su četvorica bili suvlasnici patenta poluvodiča 8671381 B1 (link 1, link 2, ...prikaži več link 3, link 4) za ARM KL03 mikrokontroler, te samim time učinilo poznatog trilijardera, cionista, bankara i globalista Jacoba Rothschilda jedinim vlasnikom tog patenta omogućivši mu dodatnu tržišnu dobit u milijardama (pogotovo u vojnoj industriji), kao i kontrolu nad sustavima na koje se sam patent (odnosno, poluvodič) odnosi (tj. nalazi)

  • URIAH HEEP 14:57 25.marec 2014.

    Najbolj zanimive potnike ste pa izpustili.http://www.4dportal.com/hr/zavjere/3784-jacob-rothschild-odgovoran-za-nestanak-malezijskog-aviona-mh370

  • dragec 07:56 25.marec 2014.

    KDO "JEBE" TE" KOSOOKE", GLAVNI SO AMERI, ENAKO JE,KO V BAGDADU EKSPLODIRA SAMMMORILEC IN UBIJE 60 LJUDI, KAKO PA JE GROZNO,KO EN PSIHIČ POBIJE 5 AMERIČANOV.VIDITE,KAKO SE DELAJO RAZLIKE??????