Svet
24 ogledov

Kennedyja ubila mafija

Žurnal24 main
Nemška televizija ZDF je naletela na tajne dokumente FBI, ki dokazujejo, da je umor predsednika Kennedyja naročila mafija.

Carlos Marcello

 
Štiriinštirideset let po smrti ameriškega predsednika Johna F. Kennedyja so na dan prišle nove informacije o njegovem umoru. Razkrila jih je nemška televizijska postaja ZDF, ki se je dokopala do tajnih dokumentov ameriškega Zveznega preiskovalnega urada. Te listine naj bi dokazovale, da je v umor priljubljenega Kennedyja vpletena ameriška mafija.

Odjeknila sta dva strela
Kennedyja so umorili 22. novembra 1963 v Dallasu. Kriminalisti so javnosti takoj pokazali morilca: Leeja Harveyja Oswalda . Oswald naj bi umor izvedel sam, česar ljubitelji teorije zarote niso nikdar verjeli.

V uradnem poročilu preiskovalne komisije je pisalo, da je Kennedyjev vrat od zadaj prebila krogla, ki je nato zadela še teksaškega guvernerja Johna Connallyja . Mediji so teorijo o eni krogli vseskozi zavračali. Ko je odjeknil prvi strel, se je zgrudil le Connally. Kennedyjevo glavo je namreč iz drugega kota zadela še ena krogla, kar pomeni, da sta bila v umor vpletena vsaj dva strelca.

CIA skriva dokumente
Ko je Oliver Stone posnel film JFK s Kevinom Costnerjem v glavni vlogi, se je ameriška javnost začela spet zanimati za atentat na svojega 35. predsednika. Kongres je moral objaviti izsledke komisije in že bežen pregled dokumentov je razkril, da so bili preiskovalci zelo površni. Niso se trudili razkriti pravega Kennedyjevega morilca, temveč so utrjevali le svojo teorijo o enem strelcu – Oswaldu. Policiji so se javile številne priče, ki so trdile, da so slišale strel, ki je prihajal z bližnjih gričkov, a jih kriminalisti sploh niso slišali. Spremenili so celo rentgenske slike Kennedyjevega trupla.

CIA še vedno skriva dokumente o preiskavi. Z razlogom. Kubanski priseljenci so po atentatu trdili, da je umor naročil kubanski predsednik Fidel Castro . Pozneje pa se je izkazalo, da je CIA le nekaj dni po Kennedyjevem umoru azilantom za razširjanje teh govoric plačala velike vsote denarja.

Umor naročil Carlos Marcello
V javnost so zdaj prišli dokumenti, ki dokazujejo, da je umor naročil boter New Orleansa, Carlos Marcello . Umor naj bi priznal leta 1985. "Vesel sem, da sem ubil to svinjo. Žal mi je le, da ga nisem ubil lastnoročno," je izjavil Marcello in dodal, da sta mu pomagala še dva mafijca.

Kennedyjeva družina (predsednikov oče Joseph Kennedy ) je z mafijo sklepala posle. Mafija je financirala celo Kennedyjevo volilno kampanjo. V zameno so od predsednika pričakovali sodelovanje pri likvidaciji Castra, ki je na Kubi uničil vse posle tamkajšnje mafije. Zgodilo se je ravno nasprotno. Kennedyjev brat Robert , ki je postal minister za pravosodje, se je proti organiziranemu kriminalu bojeval z vso silo. Marcella je celo izgnal v Gvatemalo. Ker Kennedyji niso bili pripravljeni sodelovati, so mafijci začeli načrtovati predsednikov umor. Marcello naj bi najel Oswalda, ki ga je nato ubil Jack Ruby , velik prijatelj ameriške mafije.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.