Svet
36347 ogledov

Ker ima downov sindrom, mu niso pustili nastopiti na božični prireditvi v vrtcu

Otrok z downovim sindromom Instagram
"Tega si nihče ne zasluži, še najmanj pa 5-letni otrok," je zapisala otrokova mamica.

Na spletu se je pojavil posnetek iz Širokega Brijega (Bosna in Hercegovina), ki prikazuje malčka z downovim sindromom, kako sedi v avli vrtca "Trnuljčica", v ozadju pa je slišati druge otroke, ki sodelujejo v božični prireditvi.

"Medtem ko drugi otroci na odru pojejo, Jakov pleše na klopi in čaka, da se vse konča. Torej, pripravljali so ga na nastop, zakaj ni smel na oder in zakaj so ga odstranili z njega? Ko sem vprašala ravnateljico, zakaj Jakov ne sodeluje, je rekla: 'Gospa, če vam ni všeč, je še 10 drugih vrtcev, kar pojdite!' Seveda gremo, a ne bomo tiho in vsega pometli pod preprogo, tega si nihče ne zasluži, še najmanj pa 5-letni otrok," je ob žalostnem videu zapisala mamica malega Jakova.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dragana (@_draganamandic)

Pojavil se je tudi posnetek, na katerem je videti, kako ena od vzgojiteljic dečka vleče z odra.

Portal Klix.ba je skušal stopiti v stik z vrtcem, katerega ustanovitelj je Mestna občina Široki Brijeg, a se na njihova vprašanja nihče ni odzval.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • miho 09:52 22.december 2022.

    Tudi pri nas se diskriminira ljudi z Downovim sindromom. Sem na angleškem internetu bral, da v tujini osebe z downovim sindromom hodijo v službe, služijo denar, živijo neodvisno. Pri nas se jih pa trpa v inštitucije. Žalostno. Tudi glede ustvarjanja ...prikaži več otrok z downovim sindromom ni pri nas bistveno drugače kot v Bosni. Sem bral enkrat blog ene matere otroka z downovim sindromom, ki je pisala, da kljub temu, da lepo riše, njegove risbe ne bodo nikdar za kakšne razstave... Ne vem, zakaj ne bi bile.

  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 06:39 22.december 2022.

    Zanimivo je bilo gledat prireditve v šoli,nastopali so najbolj v ospredju vedno otroci od bogatunov ,direktorjev in ostalih napihnjenjcev,ostali navadni smrtniki pa v ozadju,še na slikah ki so slikali jih ni.Sramota ,da se kaj takega dogaja,ampak se je in se še bo.

  • robi2107 22:53 21.december 2022.

    Skrajno grdo do otroka in do staršev.