Svet
17 ogledov

Ker je lagala o posilstvu, mora v zapor

ženska lisice Shutterstock
Britanka, ki je – ker ji je bilo žal, da je spala z njimi – lagala, da so jo posilili trije moški, bo zaradi laži v ječi sedela dve leti.

Rosie Dodd, 20-letna Britanka, je trdila, da so jo moški, stari 21, 23 in 25 let, junija letos spolno napadli na njenem domu. Trojico so zaradi njenih obtožb aretirali, a so jih po petdesetih urah po plačilu varščine izpustili. Rosie je dejala, da jih je spoznala med večernim izhodom, takrat pa naj bi jo tudi posilili. Vsi trije so policiji povedali, da je Rosie pristala na seks z njimi, zato so možje v modrem bolj pozorno začeli preiskovati primer. Doddova je kasneje priznala, da si je izmislila, da so jo fantje posilili, saj je začela obžalovati, da je spala z njimi.

Detektivka Gina Farrell je zgrožena nad Doddovo in pravi, da ne more verjeti, da je obtožila nedolžne fante. "Vsako prijavo o posilstvu jemljemo zelo resno, tako smo storili tudi v njenem primeru. A kot se je izkazalo, je bila vse navadna laž. Žal pa je to slabo vplivalo na fante, ki niso bili ničesar krivi, Doddova pa ob tem ni pokazala niti kančka obžalovanja," je za Daily Mail povedala Farrellova in dodala, da bi čas, ki so ga vložili v njen primer, lahko porabili za nekoga, ki resnično potrebuje pomoč.

Zaradi lažne prijave so Rosie sodniki dodelili dve leti zaporne kazni.

Komentarjev 1
  • zdrej 09:17 19.september 2012.

    Škoda je državnih resusov za take. Takim bi se morala naložiti samo finančna kazen. Pometat cest oz. takšna dela, ko je težko zagotoviti delavce in ni finančno vzdržno.