Svet
15 ogledov

Ker je želela študirati, ji je odrezal prste

Krvava roka Shutterstock
Moški iz Bangladeša je svoji soprogi odrezal prste desne roke, ker se ni strinjal, da bo nadaljevala študij, piše BBC.

Ko se je 30-letni Rafiquel Islam po daljšem času vrnil domov mu je 21-letna žena sporočila, da bo nadaljevala s študijem. Med pogovorm ji je v trenutku zavezal oči, ter zalepil usta in dejal da ima zanjo presenečenje. Presenečenja ni bilo, ampak ji je odrezal vseh pet prstov. "Kar naenkrat mi je zvezal oči in mi odrezal prste," je povedala Hawu Akhter Jui in dodala, da nikoli ni mislila, da bo brez prstov ostala zaradi učenja.

Islam je drugače visoko izobražena moški, ki dela v Arabskih Emiratih, zato ga Hawa še toliko težje razume, kako je lahko stroil nekaj tako okrutnega.

Ni želel dati prstov

Zdravniki bi ji prste po šestih urah lahko prišili nazaj, vendar jih Rafiqul ni želel predati. Kasneje jih je njegov sorodnik vrgel v smeti. Hawa upa, da bo mož dobil kazen, ki si jo zasluži.

Komentarjev 1
  • Medo Lepej 17:39 18.december 2011.

    To sorto muslimanov, ki ženske zaničujejo do te mere, da ne bi smela sama narediti nič, bi jih bilo potrebno vse po vrsti kastrirati brez narkoze.... Če se ne motim, živijo po nekakšem "šeriatskem" ( zdi se mi, da se ...prikaži veče mu reče tako) pravu.