Svet
79 ogledov

Ker ni kupil karte za vlak, plačal več kot tisoč evrov

vlak Profimedias
Potnik, ki za nekaj več kot desetkilometrsko pot ni plačal vozovnice, je moral plačati več kot tisoč evrov.

Ben Warrington je z vlakom potoval med Narboroughom in Leicesterom, vendar na postaji, kjer jer vstopil na vlak, ni kupil karte za vlak. Na njegovo žalost so ga pri tem ujeli. Zadeva se je končala na sodišču, kjer so mu dosodili globo. Kazen je dobil zaradi neplačane vozovnice in ker je dal lažne osebne podatke. 

Warrington je dobil 1000 evrov kazni, plačati pa je moral tudi stroške postopka, doplačilo in 6,50 evra, kolikor je znašala vozovnica. Vse skupaj ga je stalo več, kot če bi za omenjeno razdaljo najel limuzino ali celo helikopter.

Pri nas vas pospremijo z vlaka

"Nekaj primerov, ko posamezniki ne kupijo vozovnice za vlak, beležimo, ne pa veliko," pojasnjuje tiskovni predstavnik Slovenskih železnic Janez Krivec. "Potniki imajo možnost karto kupiti tudi na vlaku. Tisti, ki jo kupijo na vlaku, pa te možnosti niso izkoristili na železniški postaji, plačajo pribitek v višini 2,50 evra. Če je blagajna na vstopni postaji že zaprta ali tam ne obratuje, potem tega pribitka ni."

Posebne globe za neplačane vozovnice pri nas ne poznajo. Sprevodniki, ki pregledujejo vozovnice med potniki na vlaku, lahko v primeru, ko posamezniki nočejo kupiti vozovnice, od njih zahtevajo, da vlak zapustijo na naslednji postaji. Če potnik ne bi hotel zapustiti vlaka, sprevodnik pokliče policijo, saj nima pristojnosti fizično odstraniti potnika niti legitimirati ga. Policija je nato tista, ki lahko izda plačilni nalog. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.