Svet
3168 ogledov

Ker se mu nista zahvalili za kavalirsko gesto, je vanju uperil pištolo

Ameriška policija
Pridržal jima je vrata v trgovino, ker se mu nista zahvalili, je vanju uprl pištolo.

V Connecticutu so konec tedna aretirali moškega, potem ko je domnevno izvlekel pištolo in jo uperil v dve ženski. Razlog? Ker jima je zadržal vrata odprta in nista izrazili hvaležnosti za gesto, poroča New Haven Register.

Policija je sporočila, da so se policisti odzvali na klic v soboto popoldne, po incidentu v trgovini Family Dollar, Priča je dejala, da je 25-letni Joshua Murray uperil pištolo v dve stranki pred trgovino, ker mu "nista rekli 'hvala', ko jima je pridržal vrata". Murrayja so na koncu našli v bližnji ulici s pištolo pri sebi.

Murray je bil obtožen nošenja pištole brez dovoljenja, pa tudi dveh kršitev javnega reda in miru druge stopnje. Očitali so mu tudi grožnje policistu, do katerih naj bi prišlo med pridržanjem. Murray je zdaj pridržan z varščino v višini 25.000 dolarjev, obravnava na sodišču ga čaka 2. avgusta.

V Connecticutu se nakazuje znatno povečanje dovoljenj za orožje, poroča lokalni časnik. Samo lani je bilo moškim izdanih več kot 28.000 dovoljenj za nošnjo orožja, ženskam pa več kot 18.000. Letos je bilo izdanih 11.000 dovoljenj za orožje.

Prodajalci orožja predpostavljajo, da je povečano zanimanje za pridobitev dovoljenja lahko povezano s tem, da so ljudje zaskrbljeni za svojo osebno varnost, saj se množična streljanja pojavljajo izjemno pogosto.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 2
  • Avatar krucefix
    krucefix 15:32 19.julij 2022.

    Žurnalovci,ne bi raje novice iz slovenije pisali,tukaj je že dost norcov,ni treba to ameriko opevat