Svet
5 ogledov

Kiberprotesti v Španiji

Madrid, Španija
1/23
Žurnal24 main
Številni zagovorniki svobode na spletu v Španiji protestirajo proti onemogočanju delovanja spletne strani Wikileaks in zahtevajo izpustitev Juliana Assangea.
Več fotografij s protestov poglejte v GALERIJI.

Protesniki v maskah pred britanskim veleposlaništvom v Madridu zahtevajo izpustitev ustanovitelja spletne strani WikiLeaks Juliana Assangea, ki je v minulih tednih sprožil precej razburjenja v diplomatskih in političnih krogih po vsem svetu. Zbrali so se tudi v drugih španskim mestih, med drugim v Malagi, Barceloni, Valenciji in Seviliji, pa tudi drugod po svetu. Prepričani so, da je njegovo prijetje politično motivirano.

Z maskami na obrazu, s katerimi opozarjajo na skupino hekerjev, ki je poznana pod imenom Anonymus in je med Assangeovo aretacijo sprožila več kibernetskih napadov, množica v Madridu vpije slogane za njegovo izpustitev. Mnogi protestniki so poleg tega po poročanju BBC-jeve dopisnice Sarah Rainsford v Madridu jezni zaradi podatkov, ki so prišle v javnost z objavljanjem tajnih depeš.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.