Svet
24 ogledov

Kidajo v Splitu, Rab brez elektrike

Pulj
1/7
Pixsell
Sneg je pobelil tudi Brač in Rab. V Gorskem kotarju ga je že skoraj pol metra. Otok Pag in Rab sta brez električne enegrije. Ribiči s sekirami razbijajo led.

Do konca dneva bo sneg ponehal tudi na Hrvaškem. Predvsem na severozahodnem delu Hrvaške in na območju Dalmacije, lahko zapade do 15 centimetrov snega, piše Večernjilist.

Nov sneg je prekril Split, Šibenik in Dubrovnik, okoli 30 centimetrov snega je zapadlo celo na otoku Brač. Danes sicer najmočneje sneži v osrednjem in severozahodnem delu države ter v Gorskem kotarju, je na spletni strani poročala Hrvaška radiotelevizija (HRT).

Brez elektrike so ostali tudo nekatero prebivalci na otoku Pag in Rab. Zaradi snega in vetra je zaprt velik del hrvaških avtocest ter številne ceste, predvsem na območju Gorskega kotarja in Like. Zaradi nizkih temperatur so zamrznile reke Drava, Sava, Mura in Donava, kar je povzročilo težave v rečnem prometu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.