Svet
11 ogledov

Kim Džong Un dobil vse glasove na volitvah

Kim Džong Il in pilotke Reuters
Absolutna zmaga v svojem okrožju. Kim Džong Un na parlamentarnih volitvah dobil vse glasove, na volitve so šli prav vsi volilni upravičenci.

Severnokorejski voditelj Kim Džong Un lahko zdaj k številnim nazivom, s katerimi se ponaša – vključno z najpomembnejšima nazivoma vrhovni poveljnik oboroženih sil in predsednik komisije za nacionalno obrambo – doda naziv poslanca vrhovne ljudske skupščine.

"To je izraz absolutne podpore ljudstva in neizmernega zaupanja v vrhovnega voditelja Kim Džong Una. Volilci mu ostajajo zvesti z enotno voljo in ga visoko cenijo," je rezultat komentirala državna tiskovna agencija KCNA.

Na glasovnicah le ena izbira

Volitve v 687-člansko ljudsko skupščino so bile volitve sicer zgolj po imenu. Vse kandidate je določila komunistična partija in v večini primerov je bila na glasovnicah zgolj ena izbira. Volilna udeležba je bila obvezna, in kot so poročali severnokorejski mediji, so se volitev tudi udeležili vsi volilni upravičenci razen tistih, ki so v tujini.

Tudi sicer je ljudska skupščina precej nepomembna v severnokorejski politiki, čeprav je formalno to najvišji organ v državi. Običajno se sestaja le dvakrat na leto za nekaj dni, da potrdi državni proračun za tekoče leto in potrdi smernice, ki jih je že pred tem začrtala partija.

Komentarjev 9
  • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 13:06 30.marec 2014.

    Hahahahaahahahaaaa hahahaaaaa

  • ac-dc 16:05 10.marec 2014.

    ..Pa še mister frizure...okroglih lic in naj trebuha...korejski prvak v skoku v višino, pa biatlonu in še in še bi lahko naštevali.Tisti, ki bi bil proti pa bi itak postala hrana za črve.

  • reider 14:56 10.marec 2014.

    Kak da ga ni???Vprašaj Korejce kdo je to!