Svet
105 ogledov

Kim Džong Un: Pripravljeni smo na vojno

Kim Džong Un EPA
Potem ko so se ZDA odločile, da bodo proti Korejskemu polotoku poslale svojo vojaško letalonosilko, je Severna Koreja ponovno zaostrila svoj ton in zagrozila z vojaškimi ukrepi.

Severna Koreja je napovedala, da bo sprejela najostrejše protiukrepe, s kateri se bo branila, in je tudi pripravljena na vojno, če se bodo razmere še zaostrile.

"Severna Koreja je pripravljena odgovoriti na kakršnokoli obliko želje ZDA po vojni," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal neimenovani predstavnik severnokorejskega zunanjega ministrstva.

ZDA so po severnokorejskem raketnem poskusu ob koncu tedna letalonosilko USS Carl Vinson in njeno spremljevalno ladjo napotile proti Korejskemu polotoku. Po navedbah ameriške vojske sta ladji v smeri obeh Korej izpluli v soboto v Singapurju.

Potezo številni opazovalci ocenjujejo kot razkazovanje moči ZDA pred komunističnim severnokorejskim režimom. V regiji so se hkrati okrepile bojazni o morebitnem vojaškem napadu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • jozicamurn 23:47 11.april 2017.

    Točno tako "bojovi", o tem sem govorila. Oni niso tisti, ki lahko sodijo drugim, saj so naredili do sedaj največ zločinov in vojn, ki so se končale brez dokazov na koncu za katere so trdili, da so neomajni in 100%. ...prikaži več Kdo so oni, da mislijo da lahko nekaj delajo in da imajo oni nekakšno pravico odločati o tem kaj je prav in kaj ne, glede na to da so do sedaj delali vse NAROBE niso ravno zgled nobenemu.

  • valerijakregar 22:24 11.april 2017.

    še malo se bo nažiral, pa ga bo razneslo.od hrane.

  • privat 20:02 11.april 2017.

    kr naj se branijo..če bodo verjeli ameriki ali evropi bodo kmalu zbrisani z zemlje!