Svet
18 ogledov

Kim izvedel novo čistko

razno 17.02.14. kim jong un, severna koreja, pjongjang, foto: reuters Reuters
Severnokorejski diktator naj bi izvedel novo čistko med svojimi najožjimi sodelavci.

Južnokorejske oblasti preiskujejo navedbe, da je izginil drugi mož v državi Choe Ryong Hae, ki je zasedal isto mesto kot decembra usmrčeni voditeljev stric Jang Song Thaek.

Choe Ryong Hae naj bi bil v zaporu, kjer naj bi bil podvržen intenzivnemu zasliševanju. Choe je zasedal več pomembnih položajev, potem ko je Kim Džong Un izpraznil mesto, ki ga je zasedal stric. Svojega voditelja pa naj bi razjezil, ko je prevzel upravljanje več podjetij v državni lasti.

Govorice o njegovem izginotju so se pojavile po tem, ko ga februarja niso videli na nobenem od javnih dogodkov, ki bi se jih glede na svoj položaj moral udeležiti. Poleg tega se v javnosti ni pojavil niti v ponedeljek, ko je Severna Koreja izstrelila več raket kratkega dosega.

Severnokorejski diktator očitno nadaljuje čistke. Med najodmevnejšimi je zagotovo usmrtitev strica in njegovih družinskih članov. V Severni Koreji naj bi bilo lani izvedenih med 40 in 80 javnih množičnih usmrtitev.

Komentarjev 3
  • Marko Slovenia 19:46 04.marec 2014.

    imam idejo, pridi v SLOvenijo, tle je še dost za spucat

  • Marko Slovenia 18:56 04.marec 2014.

    rumeni tisk :) un džon kim bi tud lahko že odjadral nekam

  • 4krogci 18:27 04.marec 2014.

    dajte prosim ločit med JE DAL in NAJ BI DAL! tem medijem če bi nekdo rekel da se je dal pospravit bi potem povsod pisalo da je mrtev a on bi lepo po tujini na intervjuje hodu kao da je dvojnik