Svet
21 ogledov

Kim Jong Un le lutka, vse niti ima v rokah teta?

Kim Kjong Hui Reuters
Za sedanjim voditeljem Severne Koreje naj bi stala njegova teta, sestra prejšnjega pokojnega voditelja.

Na čelu Severne Koreje, od koder prihajajo vse glasnejše grožnje z jedrsko vojno, naj bi bila ženska. Britanski časnik Daily Mail namreč poroča, da naj bi za sedanjim voditeljem Kim Jong Unom stala njegova teta Kim Kjong Hui. Ta je ena izmed redkih žensk, ki se pojavljajo na uradnih fotografijah komunistične partije. V samem vrhu oblasti naj bi bila že 40 let.

Njen vpliv naj bi po poročanju časnika izhajal iz dejstva, da si je bila zelo blizu s svojim očetom, pokojnim "večnim vladarjem" Kim Il Sungom. Da ga nauči vodenja in si ustvari imidž avtoritete,  naj bi jo angažiral njen brat, Kim Jong Il, ki je umrl leta 2011.

66-letnica in njen soprog, ki naj bi bil ravno tako vpliven politik, sta bila ob Kim Jong Unu tudi v začetku meseca, ko je potekala seja centralnega komiteja delavske stranke. Ravno na tem srečanju je njun nečak, trenutni voditelj Severne Koreje, zagrozil z jedrsko vojno in zaostril odnose z Združenimi državami Amerike in Južno Korejo.

Kim Kjong Hui je leta 2003 za kratek čas izginila izpred oči javnosti. Leta 2010 se je vrnila kot generalka s štirimi zvezdami. V času, ko ne daje navodil svojemu nečaku, vodi edino restavracijo s hitro prehrano v Severni Koreji.

Komentarjev 5
  • ac-dc 20:38 09.april 2013.

    Ta ma zihr jajca.

  • ac-dc 20:37 09.april 2013.

    Al pa Hilda, ....pa moja učiteljca angleščine, pa bivša sodelavka....."nemočne" zafrustrirane ženske

  • speris 01:11 09.april 2013.

    za njo so pa amerikanci ki vodijo vse iz ozadja in testirajo teren za preostali svet :D