Svet
4088 ogledov

Kim to območje popolnoma uničil

Kim Jong-un vodikova bomba EPA
Območje jedrskih poskusov je povsem uničeno.

Prizorišče jedrskih poskusov Severne Koreje je povsem uničeno, kar bi lahko bil glavni razlog, zakaj se je Kim Jong-un odločil za prekinitev poskusov, piše kitajski South China Morning Post.

Kitajski znanstveniki so po pisanju omenjenega kitajskega medija odkrili, da se je gora Punggye-ri na območju jedrskega testiranja zrušila po peti eksploziji lansko jesen, kar je pripeljalo do tega, da se je na območju ustvaril ogromen "dimnik", iz katerega bi lahko sevalo v ozračje.

Dve skupini kitajskih znanstvenikov sta potrdili, da je mesto jedrskih poskusov Severne Koreje uničeno, zaradi česar Kitajski in ostalim bližnjim državam grozi nevarnost radijacije, pišejo Kitajci, ki menijo, da je uničenje gore lahko glavni razlog, da se je Kim Jong-un odločil za prekinitev jedrskih poskusov.

Kim Jong-un Svet Na novo bi rad pisal zgodovino

Preobrat

Kot je znano, Kim Jong-un je sporočil, da po dokončanem jedrskem programu tovrstnih testov zdaj njegova držva ne potrebuje več.

CNN je poročal, da naj bi se Kim odločil popolnoma spremeniti smer svoje države in da naj bi se posvetil gospodarskemu razvoju. Ob tem naj bi verjel, da je najboljša pot naprej normalizacija odnosov z drugimi državami.

Kim naj bi se tudi odločil, da bo Severna Koreja odslej sodelovala z mednarodno skupnostjo za zaustavitev jedrskih preizkusov po vsem svetu in da ne bo nikoli prva uporabila jedrskega orožja, niti ga prodajala komu drugemu.

Aleksa Vuković Dokumentarec Slovenija Srb v Severni Koreji: "Lažejo nam!"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • francl12 08:34 28.april 2018.

    na kratko...usral se je tako, da ga ima polne hlače....he,he,...