Svet
2726 ogledov

Kirurg med operacijo večkrat udaril pacientko, vse je posnela kamera

Zajem zaslona
Med posegom je kirurg trikrat močno udaril pacientko, ker se je med operacijo premaknila. Po poročanju britanske BBC se je incident zgodil že pred štirimi leti, v javnost pa pricurljal šele zdaj.

Video se je v preteklih nekaj dneh razširil prek enega od kitajskih družabnih omrežij, na njem pa lahko vidimo, kako kirurg trikrat močno udari pacientko v glavo, ko se ta premakne pod kirurškim prekrivalom. Dogodek je posnela nadzorna kamera. Po podatkih pristojnih iz bolnišnice pacientka, ki je govorila le lokalni dialekt, ni razumela kirurga, ki jo je nagovarjal v mandarinščini.

Iz bolnišnice so nato poslali tudi uradno sporočilo: "Med operacijo, ki je potekala v lokalni anesteziji, se je želela pacientka dotakniti oči. Območje torej, ki je bilo med operacijo sterilno. Če bi se ga dotaknila, bi lahko povzročila vnetje, kar je želel kirurg preprečiti."

Predstavniki bolnišnice so se pacientkinemu sinu opravičili in mu ponudili 500 yuanov (okoli 60 evrov) odškodnine. Sin trdi, da je mama zdaj slepa na levo oko, ni pa jasno, ali je to posledica dogodkov, ki jih je posnela kamera.

Bolnišnica incidenta ni prijavila pristojnim službam, je pa po objavi posnetka na spletu kirurg ostal brez službe, prav tako so odpustili direktorja bolnišnice.

Komentarjev 3
  • Kmodri_ 16:47 28.december 2023.

    Zagotavljanje sterilnosti po kitajsko! Nič vprašat, najprej batine!

  • slavauk22 10:20 27.december 2023.

    naši rusofili ljubtelji putina povečujejo ter hvalijo kitajce kako so oni miroljubni ljudje :D cedi se med in mleko........do sočloveka so sočutni kot tale na video hahha,,,,,,,da bi se preselila svojo rodno mesto pa ni govora