Svet
5279 ogledov

Kit pristal na njuni ladji, takšne so posledice

Nick GoFundMe
Moški se bori za svoje življenje, potem ko je na krovu ladje pristal kit.

18-letni moški iz Novega Južnega Walesa se v komi bori za svoje življenje, potem ko je v nezgodi na južni obali Avstralije v plovilo zadel kit. Nick in njegov očim Matt sta v nedeljo zjutraj lovila v vodah ob Naroomi, ko je priplaval kit in pristal na njuni ladji.

Po nesreči je 39-letnemu skiperju uspelo vrniti čoln do Narooma, kjer so ju pričakali reševalci, poroča ABC News.

Oba sta bila poškodovana, 18-letni Nick huje. Z zlomom vratu in hudimi poškodbami glave so ga prepeljali v bolnišnico v Canberri. Ostaja v komi. Tudi njegov sopotnik je bil prepeljan v bolnišnico zaradi ran na obrazu in možnosti pretresa možganov.

Družinska prijateljica Carmen Bartley je dejala, da moška nista zaznala, da je blizu njune ladje kit. John Moore, nekdanji čarterski prevoznik na otoku Barunguba je dejal, da gre za nenavaden dogodek: "izjemno sem presenečen - takšne situacije so zelo, zelo redke. Kiti so neverjetno inteligentni in se dobro zavedajo okoliščin, ki jih obkrožajo. Po mojih izkušnjah gre za primere, ko večji čolni zadevajo kite in ne veliki kiti, ki zadevajo majhne čolne. V svojih 40-ih letih na morju še nikdar nisem slišal za kaj podobnega."

Nickove stroške zdravljenja želijo pokriti tudi s pomočjo donacij. "Na tej stopnji ne vemo, kdaj se bo zbudil ali kako bo to vplivalo na njegove možgane," je Bartleyjeva dejala v pozivu GoFundMe za donacije, s katerimi zbirajo sredstva za Nicka.

Policija je v torek pozvala uporabnike čolnov, naj bodo pozorni, saj poteka sezona selitve kitov. Preiskava okoliščin nesreče še poteka.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Donald_Cullinan 16:45 08.junij 2021.

    S prenosnim računalnikom zaslužim veliko denarja (168 do 250 USD / uro). Prvi mesec sem prejel ček za 24568 ameriških dolarjev. To spletno delo je preprosto in razumljivo, Pojdite na spodnje spletno mesto in začnite ......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑭𝒂𝒔𝒕𝑪𝒂𝒔𝒉7.𝐜𝐨𝐦