Svet
73 ogledov

Kit ubijalec skoraj pokončal trenerja

Kit ubijalec You tube
Na spletu se je po sojenju proti parku SeaWorld pojavil posnetek, v katerem kitovka ubijalka napade svojega trenerja. Na srečo jo je odnesel le z zlomljenim stopalom.

Med sojenjem proti parku SeaWorld je na dan prišel pretresljiv posnetek, v katerem je dve in pol tone težka kitovka ubijalka po imenu Kasatka leta 2006 med vajo napadla trenerja Kena Petersa. Zgrabila ga je za noge in ga potegnila pod vodo. Peters se ji je z vsemi močmi poskušal upreti, a mu ni uspelo, zato je ostal miren in čakal, kaj se bo zgodilo. Imel je srečo. Kitovka ga je spustila, odnesel pa jo je le z zlomljenim stopalom. Kljub srečnemu koncu si je prisegel, da ne bo nikoli več plaval z njo.

Nad objavljenim posnetkom so bili šokirani tako trenerji kot občinstvo. Po besedah strokovnjakov je takšno obnašanje kitov ubijalcev ali ork nagonsko. "Možno je, da se je kit obnašal napadalno, ker je slišal zvoke mladičev iz sosednjega bazena," je dejal David Kirby, avtor knjige Smrt v SeaWorldu.

To pa ni bil edini napad kita ubijalca v SeaWorldu. Štiri leta kasneje je kit po imenu Tilikum med vajo do smrti pokončal trenerko Dawn Brancheu.

Komentarjev 2
  • smoki 09:52 28.julij 2012.

    vse tovrstne showe in cirkuse je potrebno zapreti. Zivali lahko opazujese v naravnem okolju.

  • sara 15:50 26.julij 2012.

    orka ni igrača.. take živali pašejo v morje in ne v majhen bazen za zabavo turistev!!