Svet
45 ogledov

Kita peljali na tovornjaku

morski kit glavač avtocesta francija Reševalni pas/Twitter
Na vzhodu Francije so vozniki na avtocesti zagledali presenetljiv prizor.

Voznike, ki so se vozili po avtocesti blizu francoskega mesta Lorraine, je presenetil nenavadni tovor na ogromnem tovornjaku, ki je bil parkiran na enem od bencinskih servisov. Na njem je bil namreč 17-metrski kit glavač.

Fotografije so na silvestrovo hitro zaokrožile po Twitterju, uporabniki pa so se spraševali, kako je to sploh mogoče. Nekateri so bili mnenja, da je tovrsten prevoz tako velike živali povsem regularen, da pa bi kit takšno potovanje težko preživel.

A izkazalo se je, da so kita ustvarili belgijski umetniki, njihova stvaritev pa se je iz Španije, kjer je bila na ogled, vračala domov na Nizozemsko. Kit je potoval po Evropi, njegovi "lastniki“ pa so ozaveščali javnost o težkih pogojih, v katerih največja morska žival dejansko živi.

"Opravičujemo se, da je kit presenetil ljudi. Ponavadi ga popolnoma prekrijemo," je povedal eden od umetnikov Bart Van Peel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.