Svet
8 ogledov

Kitajska: prisiljena v splav

Žurnal24 main
Iz Kitajske prihaja grozljiva zgodba 36-letne Xiao Aiying, ki je bila osem mesecev noseča, ko so v njen dom vdrli uradniki in jo prisilili v splav, ker je že imela enega otroka.

Dvanajst uradnikov je v vdrlo v hišo zakoncev Xiao Aiying in Lua Yanquana in začelo pretepati in brcati osem mesecev nosečo Xiao. „Roke so ji držali na hrbtu, z njeno glavo pa so udarjali ob steno in jo brcali v trebuh. Ne vem, morda so skušali sprožiti splav,“ pripoveduje Luo.

Nato so jo odvlekli v bolnišnico, kjer so ji dali injekcijo, ki je sprožila porod. Otrok je umrl, saj se ni nihče trudil, da bi ga rešil, poročajo svetovni mediji.

„Dojenček se je premikal v mojem trebuhu, čutila sem ga. Ali si predstavljate, kako se počutim?“ pravi Xiao. „Najina desetletna hčerka se je veselila bratca ali sestrice. Ne vem, kako naj ji razložim, kaj se je zgodilo,“ pravi Lua.

Kitajska je znana po svoji kruti politiki načrtovanja družine. Zaradi prenaseljenosti so uvedli pravilo enega otroka. Ker so v tradicionalni državi bolj kot hčerke zaželeni sinovi, mnoge deklice ob rojstvu ubijejo kar medicinske sestre na željo staršev, da lahko par znova poskusi in upa na sina. Pred leti so politiko enega otroka omilili tako, da ima lahko več otrok tisti, ki lahko plača kazen slabih 18 tisoč evrov, ostali pari so v primeru druge nosečnosti tako kot Xiao in Lua žrtve krutih uradnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.