Svet
4 ogledov

Kitajska: V trčenju vlakov več mrtvih

Želežniška nesreča na Kitajskem.
1/9
Reuters
V sobotni železniški nesreči v provinci Zheijang na vzhodu Kitajske je po zadnjih podatkih umrlo 35 ljudi, okoli 210 je bilo ranjenih. Do nesreče je prišlo, ko sta trčila dva hitra vlaka s skupno več kot 1400 potniki.

Po prvih ugotovitvah naj bi bil kriv udarec strele, zaradi katerega je eden od vlakov ostal brez elektrike in obstal. Drugi vlak je sicer na vso moč zaviral, a nesreče ni bilo mogoče preprečiti. Šest vagonov je iztirilo, dva pa sta celo padla z mostu v globino 20 do 30 metrov.

Nesreča se je zgodila ob 20.30 po lokalnem času v bližini mesta Shuangyu v provinci Zhejiang, in sicer na železniški progi, ki so jo odprli leta 2007. Vlak je bil na poti iz glavnega mesta province Hangzhou v nekaj manj kot 450 kilometrov oddaljeni kraj Wenzhou. Reševalne ekipe so morale ljudi iz vlakov reševati z rezalniki in celo uporabiti žerjave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.