Svet
10 ogledov

Kitajski hekerji napadli Avstrijce

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Kitajci so vdrli v računalnike avstrijskega zunanjega ministrstva in poskušali priti do vseh internih dokumentov, ne le avstrijskih. Že v preteklosti so kitajski hekerji izvedli številne vdore.

Kot poroča avstrijski Die Presse, so kitajski hekerji računalnike avstrijskega zunanjega ministrstva podrobno preiskali. Do kakšnih informacij so se dokopali, ni znano. Zanimivo je, da so napadalci poskušali priti do vseh internih dokumentov zunanjega ministrstva, ne le avstrijskih. Na računalnike naj bi namestili trojanske konje, ki so jim omogočili popoln nadzor in dostop do vseh dokumentov na računalniku.

Napadov s Kitajske čedalje več
Vdor naj bi bil zelo resen. Oblasti o njem ne želijo govoriti, kar je po mnenju neimenovanega strokovnjaka razumljivo. Kot pravi, bi lahko ocena napada dala hekerjem podatke o uspešnosti akcije in vrednosti pridobljenih informacij. Dejal je, da so bili napadalci zelo organizirani. Drugi neimenovani vir je dejal, da hekerji zadnje leto intenzivno načrtujejo in izvajajo napade na zunanja ministrstva v Evropi.

V preteklosti so namreč trojanske konje odkrili tudi na računalnikih nemškega zunanjega ministrstva, urada nemške kanclerke in različnih švicarskih vladnih služb. Napadi naj bi vsakič prihajali s Kitajske.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.