Svet
19 ogledov

Kitajski šolarki naredili samomor, da bi potovali v času

kitajska Reuters
Šolarki iz Kitajske naredili samomor, da bi lahko potovali v času. Navdih za to sta najverjetneje dobili ob gledanju popularnih TV-šovov.

Obe sta se utopili v bazenu, motiv za to pa naj bi bili TV-šovi, v katerih obravnavajo tematiko potovanja v času. Kitajska je sicer pred kratkim uvedla prepoved tovrstnih oddaj med 19. in 21. uro, ko je televizija najbolj gledana.

Potovala bi v vesolje

Za sabo sta pustili poslovilno pismo, v katerem sta namigovali na to, da želita postati potnici v času, poroča Daily News. Ena od njiju je sanjarila, da bi potovala v dinastijo Quing in vesolje, medtem ko je druga očitno imela drugačen motiv – zaskrbljena je bila, kako naj staršem pove, da je izgubila daljinski upravljalnik.

Raziskava, ki jo je opravil časopis na Kitajskem, kaže, da od 14 od 16 osnovnošolcev misli, da je potovanje v času mogoče. Namestnik direktorja Kitajskega mladinskega in otroškega centra za raziskave Sun Yunxaio pa pravi, da je že slišal, kako so otroci skakali z visokih stavb, potem ko so gledali serijo, v kateri igralec leti.

Komentarjev 1
  • Žirafa 15:28 13.april 2012.

    Dinastijo Qing! Pa kdo vam piše članke???