Svet
163 ogledov

Kje imajo delavci največ dopusta?

Employment Law HQ PrtScr Employment Law HQ
Preteklo leto so bili Američani na plačanem dopustu, ki so ga morajo plačati sami, 12 dni. Največ plačanega dopusta imajo v Avstriji, in sicer 42 dni.

Infografika, ki so jo naredili pri Employment Law HQ, prikazuje, koliko dni plačanega dopusta imajo v 25 držav po svetu. Kot je razvidno, je najbolje delavcem v Avstriji, kjer imajo 42 dni letnega dopusta, sledita Brazilija in Francija s 30 dnevi dopusta.

Slabo ne gre niti delavcem v Veliki Britaniji in Avstraliji, medtem ko so ZDA čisto nasprotje vseh omenjenih držav. Če želijo delavci na dopust, si ga morajo plačati sami.

Za primerjavo minimalni dopust pri nas: v Sloveniji delavcu, ki dela pet dni na teden, po Zakonu v delovnih razmerjih pripada 20 delovnih dni dopusta, delavcu, ki dela šest dni v tednu, pa 24 delovnih dni.

Komentarjev 2
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 21:19 26.april 2015.

    Pomoje so misnli neplačan dopust.

  • Oxxo 09:11 04.maj 2013.

    Mi prosim prevedete ta vaš stavek: "Preteklo leto so bili Američani na plačanem dopustu, ki so ga morajo plačati sami, 12 dni. "Kaj zdaj - je dopust bil plačan s strani delodajalca ali so si ga morali plačati sami?<br ...prikaži več />A ste žurnalovci začeli objavljati članke s pomočjo google prevajalnika?