Svet
10 ogledov

Klevova: "večina" sistema ne zlorablja

Evropski parlament bo glasoval aprila, naš predvidoma še letos. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Evropska poslanka Mojca Kleva se je v pisnem sporočilu odzvala na videoposnetek, ki prikazuje evropske poslance, kako v parlamentu le dvignejo dnevnice in odidejo domov. Pravi, da se bodo oportunisti vedno pojavljali, da pa jih večina sistema ne zlorablja in finance vodijo transparentno.

"Glede na to, da po spletu kroži nekaj let star posnetek, ki ga je pripravila nemška televizija in prikazuje zlorabo stroškov za dnevnice nemških evropskih poslancev, bi se želela postaviti na stran večine tistih, ki sistema ne zlorabljamo in vodimo naše finance transparentno," je zapisala evropska poslanka iz Slovenije Mojca Kleva.

 

Dodaja, da se, odkar je začela mandat evropske poslanke, skoraj vsak dan sooča z vprašanjem podkupovanj in korupcije. To vidi kot posledico letošnje afere, zaradi katere je odstopil tudi njen predhodnik Zoran Thaler.

"Oportunisti, ki ne spoštujejo napisanih pravil v Poslovniku Evropskega parlamenta, se bodo, na žalost, vedno pojavljali. To je pokazala tudi korupcijska afera marca letos," pravi Klevova. Dodaja, da "obnašanje tako v zasebnem kot tudi v profesionalnem življenju" narekujejo "naša lastna moralna načela in vrednote".

Višina plač evropskih poslank in poslancev je javna, prav tako znesek dnevnic, ki poslancem pripadajo za vsak dan, ko imajo obveznosti v Evropskem parlamentu, še pravi Klevova.

Komentarjev 2
  • Mr.Bean 10:15 28.september 2011.

    Ta video je tudi zanimiv....http://dotsub.com/view/01ad2718-073c-474a-ac40-c7a72e199d55

  • 1111 09:54 27.september 2011.

    ...vse skupaj nepotrebno...samo plače vlečejo koristi pa nobene!!!