Svet
7 ogledov

Klici ceneje kot iz EU

V trgovinah na Hrvaškem se ne ozrite le po kopalkah in brisačah, temveč tudi za Žurnal24 main
Hrvaška. Če pri sosedih kupite predplačniški paket, lahko domov kličete do desetkrat ceneje.

 Na Hrvaškem je od zdaj mogoče kupiti predplačniške kartice, namenjene izključno turistom. Cene naj bi bile primerljive s klici v domačih omrežjih in okoli štirikrat nižje od evrotarife.

Registracija kartic
Napovedi. "O tem se govori, vendar ni še nič uradnega." Tako so pri enem od hrvaških operaterjev zavrnili pisanje tamkajšnjih časopisov, da je na Hrvaškem po novem obvezna registracija predplačniških številk.

Gre za pakete vipme international, ponudnik Vipnet pa oglašuje, da minuta klica v Slovenijo stane le okoli 14 evrskih centov. Cena velja za Slovenijo in še 15 držav. Paket stane okoli tri evre in pol, denar pa dobite povrnjen v obliki dobroimetja.

Tudi sicer pol ceneje
Cenejši od klasičnega gostovanja z domačimi operaterji pa je tudi nakup katerega od preostalih dveh hrvaških predplačniških paketov. Cene minute klica iz Hrvaške pri gostovanju s slovenskim operaterjem se namreč pri vseh operaterjih gibljejo med 80 centi in 1,2 evra. Klici v Slovenijo iz T-mobilovega Simpa in predplačniškega paketa ponudnika Tele2 vas bodo stali okoli pol evra na minuto. Začetni paket T-mobila stane 14 evrov, Tele2 tri evre in pol; v obeh primerih dobite denar vrnjen v obliki dobroimetja na kartici.

Zaklenjeni le nekateri
Za uporabo tujih kartic v svojih telefonih potrebujete aparat, ki ni zaklenjen na omrežje operaterja. Pri Mobitelu so nam povedali, da pri njih kupljenih aparatov ne zaklepajo od februarja 2005. Simobil aparate zaklepa na svoje omrežje, jih je pa mogoče brezplačno odkleniti po poteku pogodbe. Da aparatov ne zaklepajo, so zatrdili tudi pri Debitelu, odgovora iz Tušmobila nismo prejeli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.