Svet
21 ogledov

Kljub krizi še vedno več kot 1.200 milijarderjev

Carlos Slim Helu si sicer želi v formulo 1, a minuli konec tedna ni kupil moštva Žurnal24 main
Število milijarderjev se je povečalo za en odstotek, največ jih prihaja iz ZDA. Najbogatejši Zemljan je že tretje leto zapored mehiški telekomunikacijski magnat Carlos Slim Helu, ki je težak 69 milijard dolarjev, sledi pa mu ustanovitelj Microsofta Bill Gates z 8 milijardami dolarjev manj.

Na vrhu lestvice najbogatejših še vedno kraljuje mehiški telekomunikacijski magnat Carlos Slim Helu, čigar premoženje ocenjujejo na nekaj manj kot 70 milijard dolarjev. V primerjavi z letom poprej je predvsem na račun padca vrednosti delnic njegovega največjega holdinga, regionalnega ponudnika mobilne telefonije America Movi, za pet milijard dolarjev lažji.

Drugouvrščeni je ustanovitelj Microsofta Bill Gates z 61 milijardami dolarjev, kar je pet milijard več kot leto poprej. Kot ugotavljajo pri Forbesu, se je njegovo premoženje povečalo na račun cen delnic Microsofta, ki so najvišje v zadnjih 10 letih.

Na tretjem mestu lestvice, ki jo je objavila ameriška revija Forbes, pa je ameriški investitor Warren Buffett s 44 milijardami dolarjev.

Nehvaležno četrto mesto zaseda  francoski magnat in prvi mož prestižne skupine LVMH Bernard Anault z 41 milijardami. Sledi mu španski modni magnat Amancio Ortega, ki je težak 37,5 milijarde dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.