Svet
11 ogledov

Kljub limitu kupci na veliko praznili police

police trgovina Shutterstock
V Louisiani so kupci police priznane trgovske verige dobesedno spraznili. "Bilo je huje kot črni petek.“

V soboto zvečer so se kupci trgovske verige Wallmart dobili življenjsko priložnost. Potem ko od sedme do devete ure zvečer pri nakupih s kartico EBT ni prikazovalo limita, so si kupci dobesedno dali duška.

V kaosu, ki je nastal med plenjenjem polic, je morala posredovati policija. Šef policije v Springhillu Will Lynd je potrdil, da so jih uslužbenci omenjene trgovske verige poklicali na pomoč. "Bilo je huje kot na črni petek," je povedal in dodal, da kaj takega še ni videl.

Polne vozičke pustili in odšli

Na kreditnih karticah, kot rečeno, ni bilo prikazanega limita. Vodilni v trgovini so se odločili, da kupcem vseeno dovolijo nakupovanje. V dveh urah so kupci napolnili svoje vozičke, ko pa so preko zvočnikov ob deveti uri zvečer v trgovini najavili, da se pri karticah znova prikazuje limit, so kupci vozičke pustili v trgovini in odšli.

Policisti so prijeli eno žensko, ki je nakupila izdelke v vrednosti 700 dolarjev (515 evrov), čeprav je na računu imela le 49 centov. Vodilni v trgovini so se odločili, da ne bodo vložili tožbe, če hrane ne bo odnesla.

Izdelke vračali še celo nedeljo

Uslužbenci so morali vse izdelki, ki so ostali v nakupovalnih vozičkih, vrniti na police. To pa jim je vzelo precej časa – še v nedeljo popoldne so neumorno zlagali izdelke nazaj na police.

Kljub govoricam, da so nekaj oseb aretirali, Lynd to zavrača. Policisti so bili tam le zato, da bi preprečili morebitne kraje, je povedal.

EBT sistem prikazovanja limita se je porušil v več ameriških državah. Na eni od lokacij je prišlo do izpada elektrike, po vzpostavitvi pa sistem ni povsod pravilno deloval.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.