Svet
31 ogledov

Klovn iz vesolja opozarjal na pomen vode

Del spektakla so bili tudi nastopi glasbenikov. Žurnal24 main
Kanadski milijarder Guy Laliberte je z Mednarodne vesoljske postaje moderiral globalni televizijsko-spletni spektakel. Več zvezdnikov je v 14 mestih po svetu opozarjalo na pomen pitne vode.

Ustanovitelj slavnega kanadskega cirkusa Cirque du Soleil in ustanovitelj fundacije OneDrop Laliberte je tako svet opozoril na pomanjkanje pitne vode na številnih delih planeta. OneDrop je sicer fundacija, katere namen je dvigati ravne globalne osveščenosti glede problematike pomanjkanja pitne vode na številnih delih sveta.

Predstava pritegnila tudi Nobelovega nagrajenca
Spektakel je trajal dve uri, zasnovan pa je bil na podlagi pripovedi večkrat nagrajenega pisatelja Janna Martela o pogovoru med Soncem, Luno in kapljico vode. Martel je sicer Lalibertejev sokrajan.

Na začetku oddaje je nekdanji Nobelov nagrajenec za mir Al Gore predstavil posnetke in fotografije, s katerimi je želel opozoriti na številne grožnje vodi. Tudi tokrat je Gore pozval množice, naj sodelujejo pri reševanju podnebne krize in se trudijo za " ohranitev lepote in primernosti za življenje našega planeta".

35 mio dolarjev za spektakel
Oddaja se je nato preselila v največje mesto v Quebecu in velemesto Montreal, nato pa še v Johannesburg, Rio de Janeiro, Pariz, Ciudad de Mexico, New York, Moskva, Sydney, Bombaj (Mumbai), Osaka, Marakeš in Las Vegas. Med drugimi so sodelovali tudi zvezdniki Salma Hayek, Peter Gabriel, Shakira in Gilberto Gil.

Nato je Laliberte iz breztežnostnega prostora, kjer je lebdel tudi rdeči klovnski nosek, opravil pogovor s pevcem irske skupine U2 Bonom. Spektakel kanadskega milijarderja pa je bil v kanadskih medijih deležen tudi številnih kritik. Očitali so mu, da bi lahko 35 milijonov dolarjev namesto za šov porabil za kaj bolj smotrnega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.