Svet
6 ogledov

Kmalu poceni hrvaški poleti

Žurnal24 main
Na Hrvaškem naj bi zaživela prva nizkocenovna letalska družba Dalmatian.

Po večletnih pripravah bi lahko na Hrvaškem do konca leta začela obratovati prva hrvaška nizkocenovna letalska družba za redni promet Dalmatian, poroča hrvaški Nacional. Dalmatian naj bi imel tudi ponudbo medcelinskih poletov.

Neuradno bo Dalmatian na medcelinskih poletih tudi do 40 odstotkov ugodnejši kot druge letalske družbe, tako da bi letalska vozovnica od Zagreba do New Yorka stala okrog 300 evrov. Dalmatian naj bi se od od ostalih nizkocenovnih letalskih družb razlikoval tudi po tem, da bo imel različne modele letal v svoji floti. Poleg airbusov 320 in boeingov 737 bo potnike na dolgih poletih prevažal v airbusih 330 ali 340.

Novo letalsko družbo namerava ustanoviti avstralski Hrvat Željko Romić, ki je ambiciozni projekt napovedal že za leto 2008. Kot pojasnjuje Nacional, je razumljivo, da je zaradi recesije, ki je prizadela turizem, začetek dela prestavljen. Romić je pred leti napovedal, da računa na polete, ki jih za zdaj imajo sezonski letalski prevozniki, ter pričakuje več turistov iz Avstralije, Severne Amerike in Japonske.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.